Harjoitusten sisältö

Yleistä:

opetus videoita miekkailuun (linkki)

19.lokakuuta 2020 – rivissä toimiminen kaveria tukien

  • Rivissä yksi tärkeimmistä huomioitavista asioista on kaverin tukeminen, yhteistoiminta ja jos mahdollista niin osittain yhdessä koordinoitu liikkuminen. Harjoittelimme ottelutoverin tukemista rajatulla alueella.

6. huhtikuuta 2019 – passiivisen vastustajan horjutus

  • Löimme muutaman kerran vastustajan miekkaan, jonka jälkeen tavoiteltiin vastustajan kättä tai vartaloa. Ajatuksena pakottaa vastustaja toimimaan ja ellei hän toimi, kaapata aloite itselle.

23. maaliskuuta 2019 – kierto lyönti ympäri

  • Lyötiin ensin ylhäältä alas, jonka jälkeen muutettiin lyöntiä osumaan samaa linjaa pitkin alhaalta ylös, ilman vastustajan torjuntaan osumista.

8. tammikuuta 2016 – Heittokeihäs harjoitus –

  • Harjoittelimme heittokeihäiden heittämistä ja torjumista. Torjuimme niin paikaltaan kuin liikkeestä meihin kohdistettuja heittokeihäitä, sekä harjoittelimme myös kuvainnollisten keihäänkäyttäjien suojelemista heihin kohdistuneilta heittokeihäiltä.
  • Moni huomasi itseen kohdistuvien heittokeihäiden torjumisen olevan paljon helpompaa kuin muiden suojeleminen. Kaikki osuivat lopulta kerta toisensa jälkeen ihailtavalla tarkkuudella ”keihäsmieheen” saaden nämä ikävät tyypit pois vastustajan rivistä.

15. tammikuuta 2016 – Reagoiminen ohilyömiseen –

  • Mietimme yhdessä mitä tehdä toisen lyödessä ohi. Reagoitiin joko vastustajan suoraan ohilyöntiin tai väistettiin käteen kohdistunut isku ensin, ja vastattiin kummassakin tapauksessa vastalyönnillä vastustajan käteen.

22. tammikuuta 2016

  • Tällä kerralla emme ottaneet erikseen mitään teemaa esiin.

29. tammikuuta 2016 – Miekka/kilpi vs. keihäs. –

  • Muistelimme mitä tehdä miekalla tai miekalla ja kilvellä keihästä vastaan. Yleispätevä ohje on odottaa keihään pistoa ja ohjata keihäs sivuun. Jos toinen onnistuu tämän tekemään, keihään käyttäjälle jää jäljelle kolme vaihtoehtoa: 1. lyhentää keihästä eli nopeasti vaihtaa otetta, 2. perääntyä nopeammin kuin miekan käyttäjä etenee 3. pudottaa keihäs maahan.    Miekan käyttäjä pyrkii säilyttämään risteämisen, tai vaihtoehtoisesti keihään varteen tarttumalla estää keihään käyttö.

5. helmikuuta 2016 – Jousi harjoituksia –

  • Odotettu Jousiammunta kerta! Harjoittelemme ampumista, jousia vastaan toimimista, sekä välinelajien (miekka-kilpi, keihäs, jousi) yhteistoimintaa.

4. maaliskuuta 2016 – Suojaaminen –

  • Harjoittelimme muiden suojaamista kilven avulla keihäitä ja heittokeihäitä vastaan.